Dit zijn de andere websites van Boehringer Ingelheim

Uitgelicht   |  10 jul 2017

PPID gratis testen 2017 | PPID bij paarden

PPID gratis testen? In de maanden september en oktober 2017 kunnen eigenaren hun paarden gratis laten testen door middel van een ACTH-test.


 

PPID gratis testen

Paardeneigenaren kunnen in de maanden september en oktober PPID gratis testen bij hoefbevangen paarden. De ACTH-test op PPID, wat staat voor Pituitary Pars Intermedia Dysfunction, vindt plaats door middel van een bloedtest. PPID, ook wel de ziekte van Cushing genoemd, is in veel gevallen namelijk de oorzaak van hoefbevangenheid.

 

PPID is een aandoening die zich uit in verschillende symptomen zoals een lang krullerig haarkleed, spierverlies, terugkerende infecties en hoefbevangenheid. Paarden met hormoonafwijkingen, zoals PPID, hebben een verhoogd risico om deze voetaandoening te ontwikkelen tijdens het grazen op ‘vette‘ weiden en het eten van krachtvoer. Doordat de levenskwaliteit van het paard hierdoor ernstig wordt aangetast, is het belangrijk om PPID tijdig vast te stellen en te behandelen. Dit is reden dat Boehringer Ingelheim een ACTH-test-campagne is gestart. Paardeneigenaren kunnen als gevolg PPID gratis testen.

 

PPID gratis testen in september en oktober 2017

Hoefbevangenheid voorkomen is beter dan genezen en daarom is het belangrijk om samen met uw dierenarts op zoek te gaan naar de oorzaak. Boehringer Ingelheim helpt u daarbij door u in de maanden september en oktober de campagne ‘PPID gratis testen’ aan te bieden. Zo kan PPID tijdig worden aangetoond. Wilt u PPID gratis testen? U vraagt het onderzoek aan op deze website of informeer bij uw dierenarts.


"