Dit zijn de andere websites van Boehringer Ingelheim

Uitgelicht   |  21 aug 2019

Korting op ACTH-test 2019 | PPID bij paarden

Met korting testen op PPID? In de maanden september en oktober 2019 kunnen eigenaren hun paarden met 50% korting laten testen door middel van een ACTH-test.


 

ACTH-bepaling met 50% korting

Korting voor paardeneigenaren die in de maanden september en oktober hun paard op PPID laten testen door middel van de ACTH-bepaling in het bloed.

PPID staat voor Pituitary Pars Intermedia Dysfunction, ook wel de ziekte van Cushing genoemd. PPID kan veel verschillende symptomen veroorzaken zoals o.a. sloom zijn, spierverlies en terugkerende infecties. We herkennen vaak wel het lange krullerige haarkleed of de typische vetbulten boven de ogen als die er zijn, echter…

Hoefbevangenheid is vaak ook een verschijnsel van PPID. Paarden met PPID hebben namelijk een verhoogde kans hoefbevangen te worden, bv bij het eten van (m.n. voor- en najaars) gras. Hoefbevangen worden kan zulke ernstig gevolgen hebben dat het van belang is PPID tijdig te onderkennen. Dus nog vóór dat dit soort verschijnselen zijn opgetreden.

De ACTH-bepaling is het meest gevoelig in de herfstmaanden. Daarom heeft Boehringer Ingelheim een ACTH-testcampagne in de maanden september en oktober opgestart.

Is je paard al eens hoefbevangen geweest? Hoefbevangenheid voorkomen is beter dan genezen en daarom is het belangrijk om samen met je dierenarts op zoek te gaan naar de oorzaak. Laat je paard verschijnselen zien die bij PPID lijken te passen? We willen je graag helpen bij je onderzoek door in de maanden september en oktober de ‘PPID testen’ met 50% korting aan te bieden. Zo kan PPID tijdig worden aangetoond.

Wil jij ook met korting op PPID testen? Download de voucher via deze website en informeer bij je dierenarts.


"