Dit zijn de andere website van Boehringer Ingelheim

PPID testen

PPID testen

Lees meer

PPID, ook wel de ziekte van Cushing genoemd, is een aandoening die zich uit in verschillende symptomen zoals een lang krullerig haarkleed, spierverlies, terugkerende infecties en hoefbevangenheid. Paarden met hormoonafwijkingen, zoals PPID, hebben een verhoogd risico om hoefbevangenheid te ontwikkelen tijdens het grazen op ‘vette‘ weiden en het eten van krachtvoer. Doordat de levenskwaliteit van het paard hierdoor ernstig wordt aangetast, is het belangrijk om PPID tijdig vast te stellen en te behandelen. 

Hoefbevangenheid voorkomen is beter dan genezen en daarom is het belangrijk om samen met uw dierenarts op zoek te gaan naar de oorzaak. Met de ACTH-test op PPID, wat staat voor Pituitary Pars Intermedia Dysfunction, kan PPID tijdig worden aangetoond. Dit vindt plaats door middel van een bloedtest. 

Wilt u PPID testen? Informeer bij uw dierenarts.

Lees meer
BLOG: PPID-paarden worden hier gewoon 30 jaar

BLOG: PPID-paarden worden hier gewoon 30 jaar

Lees meer

Als er een nieuw paard binnenkomt op ons paardenverzorgcentrum De Wildtshof, is er vaak al een lijstje met ‘problemen’ bij. Het gaat toch vaak om oudere paarden, die wel het één of ander mankeren. Vaak kan ik in de eerste oogopslag al zien of het om een paard met PPID gaat. De mensen zelf hebben vaak nog niet aan deze ziekte gedacht. Terwijl het toch steeds vaker voorkomt, zeker bij oudere paarden.

Lees meer
BLOG: ‘Onverklaarbare’ hoefbevangenheid

BLOG: ‘Onverklaarbare’ hoefbevangenheid

Lees meer

Op mijn route staat een visite gepland bij Annette Lami en haar paard Black Star, een 15-jarige Paint. In mijn agenda staat: ‘paard stijf, graag visite’. Bij aankomst vertelt de eigenaresse me dat het paard moeilijk loopt en sloom is. Klinisch onderzoek (eigenlijk één blik) doet mij de diagnose al stellen: Black Star is hoefbevangen. Het paard loopt liever niet en staat met de voorbenen heel iets voor de loodlijn. Als ik mijn vermoeden uitspreek, zegt Annette dat ze dat al dacht, maar geen idee heeft hoe dat mogelijk is.

Lees meer
BLOG: Goede voeding van levensbelang!

BLOG: Goede voeding van levensbelang!

Lees meer

Elk pondje gaat door het mondje, zeggen ze wel eens. Eigenlijk werkt dat bij paarden net zo: als ze meer energie binnenkrijgen dan ze verbruiken, worden ze te dik. Overgewicht bij paarden komt steeds vaker voor en is een groot probleem. Het kan namelijk leiden tot vervelende aandoeningen als insulineresistentie en hoefbevangenheid. Het is dus belangrijk om je paard weloverwogen te voeren.

 

Lees meer
PPID gratis testen | PPID bij paarden

PPID gratis testen | PPID bij paarden

Lees meer

PPID gratis testen? In de maanden september en oktober 2017 kunnen eigenaren hun paarden gratis laten testen door middel van een ACTH-test.

Lees meer

" "